| where to eat | :: GALERIJA OKUSOV ::

Teden restavracij je res fina zadeva. Lani se je odvijal v mesecu oktobru in ker je bil izjemno uspešen, so se letos odločili, da bodo pripravili kar dve izdaji kulinaričnih dni. Prva, se je odvijala od 22. - 30. marca, druga pa bo enkrat jeseni (datum še ni znan). 
Danes vam bom predstavila Galerijo okusov, ki se nahaja v Petrovčah (google maps, če ne veste kje je to). "Chef Borut Jovan, ki je znanje pridobival v restavracijah z Michelinovimi  zvezdicami in kot vodja a la carte restavracije Prestige, ter Gašper Puhan, oblikovalec z žilico za marketing, sta združila navidez nezdružljivo.Urbano in divje, moderno in tradicionalno, lokalno in globalno." To predstavitev sem si sposodila na njihovi spletni strani, s svojimi besedami pa vam povem naslednje.. 
Podpirata lokalno in domače, kar se mi zdi odlično.  Všeč mi je, da med drugim uporabljajo kozarce za vino Steklarne Rogaška in emajlirane lončke podjetja Emo. Imeli bodo tudi svojo njivo, na kateri bodo pridelovali dobrote, ki vam bodo razvajale brbončice (super!). Interier je tudi čisto po mojem okusu in je definitivno nekaj novega v naši okolici, kar je prav osvežujoče.
Razvila sta tudi svojo blagovno znamko izbranih domačih slovenskih proizvodov - Lojz Lojz, ki je začinjena z njunimi kreativnimi idejami in s sodobnimi okusi. 
Skratka, vsekakor si zaslužijo ponovni obisk, namreč težko se je upreti takšnemu kulinaričnemu razvajanju. Fantje se trudijo, hrana pa je tudi bila fantastična (za prste oblizn`t!). 

Restaurant Week is a great project. Last year it was in October and because it was really successful, they decided this year, they`ll make two editions of culinary days. First one was from 22nd until 30th of March and the second one will take place in Autumn (the date is unknown for now).
Today I`ll introduce to you a restaurant I visited on Friday - Galerija okusov. 
"Chef Borut Jovan, who was educated in Michelin`s restaurants, led an a la carte restaurant Prestige and Gašper Puhan, designer with an eye for marketing, brought together the seemingly incompatible. 
Urban and wild, modern and traditional, local and global. They created Galerija okusov - wilderness in the middle of the city, by mixing nature, culture and contemporary local cuisine which creates a complete experience of culinary tourism." 
I really love the concept of supporting the local and traditional. They`ll even make their own garden, where they`ll produce culinary delights that you`ll enjoy on that romantic dinner, you`re already planning. ;) 
They even developed their own brand, called Lojz Lojz, which mixes their own creative ideas.
I`d definitely recommend you to stop by, when you`re traveling through Slovenia! 
The staff is really nice, the environment more than pleasant and the food is fantastic! 




All photos were taken with Iphone5.


 + Great concept, Delicious food, Wonderful ambience
 -  I missed paper towels on the toilet :)

xo, M.

7 comments

  1. ooo, izgleda super! definitivno obiščemo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina, men je res super. Celotni paket mi je všeč. Ni najbolj poceni, sam sej to ne greš ravno vsaki dan. Skratka, priporočam! ;)

      Delete
  2. Je kazalo, da bom včeraj imela priložnost biti tam... pa drugič. Res vabljivo!!!!
    Pozdravček!

    ReplyDelete
  3. Amazing pics))I like your blog!
    Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
    http://www.elationofcreation.com/

    ReplyDelete
  4. Ijoooj, pa kako luštni starinski lončki. Tile ne bodo nikoli iz mode =) Še jaz imam enega takega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ta emajlirana posoda je res fina. Škoda, da je Emo ustavil proizvodnjo. Vem da v San Franciscu je emajl trenutno ful IN. Bi morali mogoče tja izvažati, da bi preživeli. :) lepo bodi*

      Delete

Professional Blog Designs by pipdig