△ MINI VODIČ ZA ENODNEVNI IZLET NA GORENJSKO △


Izhajam iz predpostavke, da me spremljate na socialnih omrežjih in ste seznanjeni z novico, da sodelujem v Minidentiteta tekmovanju. Ne bom pisala na dolgo in široko, ker iskreno, nimam časa! :) Saj veste, to je tisto, kar nam v življenju konstantno primanjkuje, vsaj meni. 😇

Za zadnji izziv sva z Ano dobile nalogo, da najdeva zanimiv, manj znan kraj, ter o najini dogodivščini tudi poročava. Po tehtnem premisleku (v soboto zjutraj ob zajtrku) sem se spomnila, da smo se s puncami pred časom peljale mimo Britofa in to je bilo to, odločitev je padla. :) Na mapsih sem pogledala kje točno Britof leži, ko sem zasledila, da je v bistvu tam en kup zanimivih krajev. Všeč mi je bilo, da ni predaleč, ker nisem bila pri volji, da bi se peljala na drugi konec Slovenije. Bobovek me je prepričal zaradi jezer, Tatinec zaradi legende. ;)

Vesela sva bila, ker naju je spremljalo sonce in ker so najina pričakovanja bila precej nizka, sva bila nad izletom še toliko bolj navdušena.  #FTW :D 

PREDLOG ZA IZLET 
BOBOVEK (Bobovška jezera: Čukova jama, Krokodilnica, Ledvička) - TATINEC (če hočeš fajn fotko, drugače ga izpusti) - HOTEMAŽE do Kruhkerije Gorjanc na kosilo za dol past (peljali se boste pa tudi mimo BRITOFA, tako, da bo vse pokrito). :)

Najprej poskrbi, da bo lepo vreme, da lahko s seboj vzameš piknik košaro/ruzak. Napakiraj si nekaj dobrot in se odpelji v Bobovek. Na mapsih poglej, kje so jezera in se potrudi, da se ne boš vozil v krogu, tako, kot sva se midva. Ja, priznam, sem slab navigator in še dobro, da ima Igor dobre živce, ker sva se v Bobovku izgubila mislim, da kar trikrat. :D  Gužve ni, parking je. Jezera niso ogromna, majhna pa tudi ne. Midva sva se zadržala predvsem pri Čukovi jami in Krokodilnici, Ledvičke sploh nisva našla, ker sva hitela naprej. 

Kaj lahko počneš? Plavaš, če si ful pogumen ali pa je poletje. Se malce sprehodiš, narediš ful lepe fotke, imaš piknik, se družiš z labodi, pa tudi FKK je ob obali (#hint). :) 


Midva sva se nato odpeljala do vasi Tatinec, da sva pofočkala tablo, minija in naju, potem pa hitro odhitela, še preden bi nama kdo uspel izmakniti minija. ;) 
Res je mini  vasička, tako, da ni kaj dosti za početi. Imajo pa lep razgled in radovedne domačine. :) 

Legenda pravi, da je vas dobila ime po nekem Tinetu, mladeniču, ki je žal imel dolge prste in so ga vsi klicali "tat Tinc". Nekoč sta s sovaščanom odšla v sosednjo vas ukrast kravo. Kradla sta ponoči. Ker krava ni videla poti pred seboj jo je Tine moral potiskati po hribu navzgor. Prijatelj ga je spodbujal z besedami "Tine, tiš", ker pa je bil preveč glasen, so ju zalotili pri delu. Od takrat sta obe vasi dobili ime; ena Tenetiše, druga Tatinec. (vir: wikipedija)


Ker sva od celega dneva bila že kar pošteno lačna, sem se spomnila, da so mi pred časom priporočali Kruhkerijo Gorjanc, zato sva hitro poguglala pot do tja in že sva hitela dobri hrani naproti. ;) 
Napujsala sva se kot velika in odšla domov utrujena, zadovoljna in tako zelo sita, da sva potem še tri ure prihajala k sebi. :) Ne vem koliko lahko pojeste, ampak menim, da je ena porcija - 6 kruhkov več kot dovolj, pa mogoče zraven še vzamete solato, da bo obrok uravnotežen. ;) 


To je ta, famozni mini vodič. ;) Upam, da bo kdo šel po najinih stopinjah. Vesela bom, če nama pošljete fotko v dokaz. :) 

Z današnjim dnem se tekmovanje Minidentiteta zaključuje. Še enkrat hvala vsem, ki ste tako ali drugače pripomogli, da sem prišla do finala (wow, finale!) in mi stali ob strani vse do danes. Vesela bom, če mi do jutri namenite še kakšen lajk ali komentar.  Najrajš' vas mam! <3 

Najdete me na: 

           FB  ✈ https://www.facebook.com/mikstejp.blog/
          FB  ✈ https://www.facebook.com/maja.rotovnik

#minidentitetamajar
📷: Igor 
Love, Maja

1 comment

  1. Maja, mini vodič proti zmagi za Minija. Kot nalašč je zate.
    Stiskam pesti.
    Aha, pa hvala za namige.

    ReplyDelete

Professional Blog Designs by pipdig