POLETNE MINI TORTICE △ SUMMER MINI TARTS


Kar lep čas je že od moje zadnje objave. Razlogov za to je več, sigurno pa sta glavna krivca poletje in sedaj že stalnica - pomanjkanje časa. Novi cilji so zastavljeni tako, da tudi uradno naznanjam --> Mikstejp is back in all his glory. :)  A ste me sploh kej pogrešal drugač? ;) 


Danes vam bom v sodelovanju s Hofer Slovenija predstavila recept za božanske poletne mini tortice, polnjene z vanilijevo kremo. Brez pretiravanja, to je ena izmed top stvari, ki sem jih kdaj uspela ustvariti v kuhinji. Res, noro dobre so! 


Postopek:
1. Najprej pripravite vanilijevo kremo, ki mora stati v hladilniku vsaj 1 uro, idealno je 2 do 3 ure.
2. Segrejte pečico na 190 stopinj.
3. Položite en list vlečenega testa na delovno površino, ter ga z uporabo čopiča premažite z maslom in nato potrosite s sladkorjem. Postopek ponovite še s tremi lističi. Zadnjega, torej zgornjega ne premažemo. 
4. Uporabite skodelico, ki ima premer približno 8 - 9 cm in izrežite kroge, ki bodo služili za skodelice. 
5. Položite jih v namaščen pekač za mafine (jaz sem uporabila čopič in kokosovo olje) ter nežno oblikujte skodelice. 
6. V vsako skodelico/tortico nadevamo približno dve žlici vanilijeve kreme oz. po občutku, da niso preveč prazne oz. polne. Če vam kaj kreme ostane, jo lahko hranite v hladilniku do 5 dni. 
7. Na kremo nadevajte jadodičevje oz. gozdne sadeže po vaši izbiri. Super kombinacija so jagode, maline, robide in borovnice. 
8. Tortice pečete od 10 - 20 minut, dokler ne dobijo lepe zlatorjave barve. 
9. Ohladite jih na rešetki, posipajte s sladkorjem v prahu in postrezite takoj. ;) Meni so bile najboljše, ko so bile še rahlo tople, čeprav tudi hladne niso slabe. 

*VANILIJEVA KREMA
Sestavine:
560 ml mleka
6 rumenjakov
130g sladkorja
40g koruznega zdroba
1 vanilijev strok, razpolovljen

Postopek:
V srednje veliki posodi zmešajte 120 ml mleka, rumenjake, 65g sladkorja in koruzni zdrob.
V ponvi zmešajte preostanek mleka (440 ml) v katerega postrgate vanilijo, ter na koncu dodate še strok. Vmešajte sladkor in kuhajte na srednji temperaturi brez mešanja, dokler ne bo krema rahlo zavrela. Odstavite in počasi vmešajte rumenjake, nato ponovno segrevajte na srednji temperaturi dokler se krema ne strdi in zgosti, cca 3 min. Pri meni je sicer trajalo dobrih 10 min, tako, da v kolikor se vam krema ne bo zdela dovolj gosta, kar vztrajajte še malo dlje.
Kremo nato odstavite, odstranite strok in mešajte, da bo čim bolj gladka. Kremo nato prelijte v skledo in jo pokrijte s plastično folijo za živila, ki jo pritisnete direktno na kremo. Postavite v hladilnik vsaj za eno uro, idealno 2 do 3 ure, da se krema popolnoma ohladi. 


Love,  Maja 

No comments

Post a Comment

Professional Blog Designs by pipdig