:: APPLE PIE |recipe| ::

On Monday I was craving for some Apple Pie, so I baked one. I have to be honest and tell you guys, that the pie was more than delicious & the recipe is easy, so of course I`m sharing it with you. ;)

V ponedeljek se mi je tako "zaluštalo" (tipično štajersko) jabolčne pite, da mi ni ostalo drugega, kot da jo spečem. Po tem receptu sem jo delala prvič in moram reči, da je res zelo okusna, recept pa enostaven, tako, da sem se odločila, da ga podelim še z vami. 

YOU WILL NEED:
For the dough / Testo:
3 eggs / 3 jajca
1 yogurt cup of sugar / 1 jogurtov lonček sladkorja 
3/4 yogurt cup of oil / 3/4 jogurtovega lončka olja
2 yogurt cups of  flour / 2 jogurtova lončka moke
1x baking powder / 1 pecilni prašek
1 yogurt cup of milk / 1 jogurtov lonček mleka
little bit of rum / malo ruma

For the filling / Nadev:
10 apples / 10 jabolk
cinnamon / cimet
1x vanilla sugar / 1 vanili sladkor
1/2 yogurt cup of sugar / 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
1x sour cream / kisla smetana
powdered sugar to strew / sladkor v prahu za posip

Preparation:
First you have to peel the apples and grate them. You can steam them a bit in their own juice, than add half of the sour cream, cinnamon, rum and vanilla sugar.

For the dough you have to separate egg whites from the yolks. (I hope that makes sense, I never used this words in english before) :D 
Whip the egg whites in snow, than add sugar, oil, flour, baking powder, milk, rum and whipped yolks. Than whisk everything to get a smooth mixture.
Pour half of the batter into a greased baking dish and bake it for 10 min at 200 degrees. 
Than take it out of the stove, coat it with filling and then pour the other half of the batter on it. Bake it 20-30 minutes at 200 C. 
For the end, when the Pie is cold sprinkle some sugar on it and you`re done. 

Oh and I almost forgot on the Vanilla sauce -  I used one that I bought in Ikea, but you can also make your own. I found this video,that I think it`s pretty cool.

Priprava:
Jabolka olupimo in naribamo. Lahko jih malo podušimo v lastnem soku, nato dodamo pol jogurtovega lončka kisle smetane, cimet, rum in vanilijev sladkor. 

Za testo ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg, mu dodamo sladkor, olje, moko, pecilni prašek, mleko, rum ter stepene rumenjake. Vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Polovico testa vlijemo v namaščen pekač in pečemo v pečici pri 200 stopinjah 10 minut. Vzamemo iz pečice, namažemo z nadevom in po njem polijemo še preostalo testo. Pečemo še 20-30 minut pri 200 stopinjah. Ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu. 

Oh in skoraj sem pozabila na vanilijevo omako - jaz sem uporabila kar tisto iz Ikeje, lahko pa si naredite domačo in sicer sem našla precej kul video, kjer vam razložijo kako in kaj. ;) 

.....that`s all folx. ;) 
xo, M.


6 comments

  1. To bi pa rada probala! Zanima me le, če gre za krhko testo pa kje je ta video za vanilijevo omako, ker ga ne najdem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irena, res je ful dobra. :) Am video je tukaj: http://video.about.com/germanfood/How-to-Make-Vanilla-Sauce-for-Strudel.htm

      Drugače testo pa ni krhko ampak je nekak biskvitno. Lahko pa pol uporabis variacije z istim testom in namesto jabolk napolnes pito s cem drugim - cokolada, banane, borovnice... :)

      Delete
  2. Hvalaaaaaaa! Že ob slik'ci zadiši:)

    ReplyDelete

Professional Blog Designs by pipdig